Studenti gastrooborů ze Slavkova zvítězili v národním kole Trophée Mille

Stovky návštěvníků obchodního centra mohly sledovat klání studentů gastronomických oborů.

Národní finále gastronomické soutěže Trophée Mille  se konalo 1. listopadu 2025 v Jihlavě v obchodním centru Citypark. V soutěži se představilo šest nejlepších týmů z celé České republiky, které musely připravit slané a sladké jídlo z povinných surovin. Stovky návštěvníků obchodního centra mohly sledovat klání studentů gastronomických oborů. Při prestižní soutěži byly jako vždy povinné suroviny s vazbou k regionu, tentokrát to byl tvaroh, vejce, cibule a kuře. Vítězná dvojice Yaroslava Kelemen a Matěj Chvála získala putovní trofej zakladatele soutěže, francouzského michelinského kuchaře Philippa Milla. Také přebrali skleněné ocenění z přibyslavské sklárny Valner Glass vybroušené do tvaru bílé kuchařské čepice s uvnitř ukrytým květem šafránu. Hlavní je však postup na mezinárodní finále v Remeši, které se bude konat 30. března 2026 a náš tým bude obhajovat letos získané 2. místo. Celému týmu pod vedením Roberta Škvarka a Lucie Hromkové děkujeme za neopakovatelný zážitek a velké díky patří všem, kteří nás přijeli do Jihlavy podpořit.

Kulhánková Vladislava, ředitelka školy